torsdag 9 augusti 2012

Honhyol

혼혈 Honhyol är en term (något nedlåtande tror jag) som koreaner använder för att beskriva personer av mixad ras. Koreaner är nationalister och tycker inte att något är så bra som att vara 100% korean. De kan uppskatta utseendet hos honhyols, de har ju ofta det som många koreaner plastikopererar sig för att få. De skulle dock inte vilja vara dem för det skulle göra dem till utlänningar och det vill de ju inte vara.

A New Yorker in Seoul berättar om en koreansk artist som såg ut som en honhyol men alltid hävdat att hon var korean. När det kom ut att hon faktiskt var honhyol på riktigt sjönk hennes popularitet drastiskt. Det var ok om hon såg ut som en men inte att hon var en på riktigt.

Honhyols är relativt ovanligt i Korea men på grund av bla USAs militära närvaro förekommer det givetvis. Tack vare detta finns det även en mängd fördomar kring honhyols, ex om din pappa var amerikansk militär måste det betyda att din mamma var prostituerad.

Givetvis bara andrahandsinformation men jag får känslan att de inte släpps in i det koreanska samhället riktigt därför att de betraktas som annorlunda. De är kanske vackra men de är annorlunda och därför inte som vanligt folk. Som med allt annat håller dock attityderna på att förändras även om det går långsamt. Seoul idag är ju en oerhört stor stad med människor från hela världen.

Vi lyssnar in Inifinites senaste låt The Chaser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar