onsdag 8 augusti 2012

Noraebang

Noraebang betyder ungefär sångrum. Det funkar precis som karaoke men man sjunger inte inför publik utan tillsammans med vänner i ett eget litet rum. Karaoke i ex en bar heter just karaoke. Noraebang är jättepopulärt i Korea. Oavsett om man kan sjunga eller inte älskar alla noraebang och det finns tusentals ställen att välja på.

De flesta Noraebangs består av 10-20 rum som man hyr tidvis. I rummen finns soffor, bord och en karaokemaskin. Det är vanligt att man kan beställa mat och dryck. Vissa noraebangs har tom kostymer och instrument som man kan leka med under tiden. Den som sjunger kan ofta stå på en liten scen och det finns gott om diskokulor och ljus för stämningens skull.

Sångerna är givetvis främst på koreanska men det finns tusentals låtar att välja på och de har även engelska, japanska och spanska alternativ. Synd att jag läser hangul så långsamt!

Priserna verkar ligga på ca 20 000 won i timmen ungefär 130 kronor vilket inte är mycket om man är några stycken som delar. Jag är ganska säker på att vi kommer att hamna på noraebang förr eller senare under programmet.

Om jag skulle sjunga någon låt skulle det nog inte bli Lee Hyoris hit U go Girl. Hyori är mycket populär i Korea. I låten säger hon OK och gör en handgest. När låten släpptes skulle alla göra likadant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar