lördag 7 juli 2012

Aegyo

Jag har nämnt aegyo ett par gånger i bloggen och det har blivit hög tid att förklara vad det betyder. Har tyvärr inte med min ordlista här i Göteborg så jag kan inte slå upp det och se faktisk ordagrann betydelse men jag ska uppdatera när jag kommer hem. Urban Dictionary definierar aegyo så här: A korean word that derives from the Chinese characters "love (ae)" and "beautiful (gyo)." The closest English translation of aegyo would be "winsome," defined by the Merriam Webster Dictionary as "generally pleasing and engaging often because of a childlike charm and innocence."

Aegyo är ett beteende som yngre tjejer men även killar i Korea lägger sig till med. Kortfattat kan man säga att det innebär att man gör grimaser, pratar babyspråk och överdriver känslor för att verka söt. Äldre kvinnor sig 30 och uppåt, håller inte på med aegyo, det skulle bara verka konstigt och överdrivet. Om man tittar på koreanska dramer är det fullt med aegyotjejer. Det är kanske inte fullt lika vanligt bland vanliga ungdomar men det förekommer.

Sunny från SNSD kallas Queen of Aegyo och här ser ni vilket beteende jag menar.Innebär då detta att alla koreanska killar gillar tjejer som gulligullar hela tiden? Absolut inte, vissa killar gillar inte alls aegyo. Det ska tydligen finnas någon skillnad också, på tjejer som är naturligt aegyo och de som är fake. För mig är det ungefär lika fake alltihop, tydlig kulturell skillnad.

Gee är en av SNSDs största hits. Låten är bra men den största behållningen är nog att Minho från SHINee är med på ett hörn.


Sedan kan jag inte låta bli att länka Super Juniors version. Lägg märke till hur roligt Heechul (röda byxor) tycker det är att sjunga Jessicas delar. :P Det som står på killarnas tröjor är namnet på den tjej de ska föreställa.

4 kommentarer:

 1. Den som det visste. Fast det finns ju tjejer här också som gärna spelar dumsöta så jag antar att de känner att de vinner nåt på det?

  SvaraRadera
 2. My brother recommended I would possibly like this web site.
  He used to be totally right. This put up truly made my day.
  You cann't imagine just how so much time I had spent for this information! Thanks!

  Check out my blog post; configure Cccam

  SvaraRadera
 3. I appreciate, cause I discovered just what I used to be taking a look for.

  You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day.
  Bye

  My web site; Server cccam

  SvaraRadera