tisdag 24 juli 2012

Flagga

Sydkoreas flagga heter Taegeukgi. Den designades under 1882 och blev nationell symbol 1883 under Joseondynastin. Under den japanska ockupationen förbjuds Taegeukgi och innehav av flaggan straffades med döden men den återinfördes som nationalsymbol 12 juli 1948.



Det finns olika åsikter om ursprunget och symboliken men den röda och blåa symbolen i mitten symboliserar skapelsen och den kosmiska balansen. Eum (yin) den blå delen och Yang den röda delen, i perfekt harmoni. De fyra trigrammen kan betyda en mängd olika saker. Traditionellt representerade de elementen himmel, eld, vatten och jord men de kan även betyda vår, höst, vinter och sommar. Den vita bakgrunden symboliserar renhet.

Bi eller Rain är en av Koreas superkändisar. Han är verksam som artist, skådespelare, modell och designer. Tyvärr är det dålig kvalitet på videon men det är den enda officiella Rainismvideon jag kan hitta på Yt. Update: Nu hittade jag en i bra kvalitet. Kolla på den!




Dessutom måste ni se denna bonusvideo. Klippet är från tv-showen Strong Heart där Leetuk, Shindong och Eunhyuk från Super Junior har haft ett inslag där de skojar med gästerna. Sista låten heter Love Song om ni vill söka på den ;). Det som står på Shindongs mage är stort Bi (dvs Rain) och litet Man. Tillsammans blir det överviktig... Klicka upp den större så att ni ser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar