fredag 20 juli 2012

S-line

Jag har pratat om aegyo och ulzzang, nu är det dags för några av de många bokstavslinjerna som representerar Koreas idealkroppar. Om ni inte redan har förstått det, är samhället i Korea mycket utseendefixerat. Plastikoperationer är vanliga och omfattar allt från 'vanliga' näsoperationer och double eyelidoperationer, till mer extrema benförlängningar. Övervikt är däremot ovanligt men det hindrar inte koreanska kvinnor från att banta för att uppnå ideal.

Ideal torde ju vara subjektivt men i Korea verkar man vara fast vid tanken på att det finns ett perfekt ideal som alla vill uppnå. Lustigt nog ändras dock detta ideal ibland. Jag antar att alla dessa beskrivningar på idealkroppen bla är för att plastikkirurgerna ska förstå vad det är deras kunder vill ha.

S-line syftar på s-kurvan som bildas när en kvinna står i profil. Det ska tydligen syfta på kurviga kvinnor men de kändisar som uppvisar perfekt S-line är knappast kurviga i västerländsk bemärkelse. Skådespelerskan Son Dambi är känd för att ha idealisk S-line.


X-line syftar på en smal midja med bröst och höfter. Jag fattar inte riktigt skillnaden mellan X-line och S-line om jag ska vara ärlig men X-line ska tydligen betyda lite större bröst och rumpa. Andra linjer man pratar om är V-line som syftar på ett ovalt ansikte som blir smalare kring hakan och U-line som sitter någonstans bak vid ländryggen. Det är också mycket eftertraktat att ha ett litet ansikte.

Många företag försöker profitera på detta genom att lansera sina produkter (ex lågkaloridrycker, slimmande krämer och diettillskott) som främjande för en viss linje. Det finns även mekaniska hjälpmedel såsom face rollers (och andra helt galna grejor) för att hjälpa kvinnor att få en bättre V-line.



Tyvärr kommer det ofta rapporter om hur hårt de kvinnliga (och manliga) k-popidolerna tränar och hur få kalorier de äter. Svårt att avgöra sanningshalten i dessa men det är ju ingen tvekan om att utseendehetsen påverkar artisterna också.

B1A4 har tagit sitt namn efter medlemmarnas blodgrupper. En kille har blodgrupp B och de övriga 4 blodgrupp A.


3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera